Cornuri cu rahat

de mirela0911 in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 3274 vizualizari

 

Rapide si excelente de pus la pachetel, alaturi de un iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • lapte cat cuprinde
  • 400 g rahat de culori diferite
  • 1 ou pt. uns
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute.

Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se face o gropita in mijloc si se pune uleiul, coaja rasa de portocale si oul batut. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina in mijloc si se amesteca toate ingredientele cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut atat cat este necesar pentru a framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri. Rahatul taiat cubulete se aseaza pe fiecare triunghi, alternand culorile. Se ruleaza strans de la baza spre varf si il indoim putin, dandu-i forma de semiluna. Se procedeaza cu toate triunghiurile la fel. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu oul batut bine. Se presara zahar vanilat si se lasa inca 10-15 minute sa mai creasca.

Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc atat caldute cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Gicuta 1

27.04.2015, 08:54

delicioase!

Rocsi 1

27.04.2015, 10:08

Sunt bune!

mihaelar63 1

28.04.2015, 22:23

Ce faine, si eu faceam cu rahat si silvoitza cand era Andrei mic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata